Korfbalvereniging KIA uit Koekange maakt zich op voor het eeuwfeest

Een honderdjarig bestaan is een enorme mijlpaal, zo ook voor korfbalvereniging KIA uit Koekange. Op zaterdag 4 juni wordt hier uitgebreid bij stilgestaan, onder meer met een grote reünie. KIA is nog steeds een gezonde vereniging, zo blijkt uit een gesprek met de jubileumcommissie.

In de jubileumcommissie van KIA zitten Trijntje Andeweg, Trea ten Kate, Coby Tijmens, Roelof Guichelaar, Harry Scheper, Amber Zwiers en Isa Bennink. Laatstgenoemde twee jongedames ontbreken op deze foto.

In de jubileumcommissie van KIA zitten Trijntje Andeweg, Trea ten Kate, Coby Tijmens, Roelof Guichelaar, Harry Scheper, Amber Zwiers en Isa Bennink. Laatstgenoemde twee jongedames ontbreken op deze foto. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Niet alleen gezond op financieel, maar ook op sportief gebied. „We hebben twee seniorenteams: eentje op de zondag en een midweekteam, allebei recreatief. Daarnaast hebben we 5 jeugdteams, samen met VeFo uit Veeningen, en sinds vorig jaar een enthousiaste groep die aan walking korfbal doet”, vertelt trainer-speler Harry Scheper. Het brengt het ledental op 70 en dat is weleens meer geweest, maar ook minder. In de jaren tachtig was het zelfs bijna gebeurd met de vereniging, wat volgens insiders mede te maken had met de oprichting van de tennisclub in Koekange. „Maar toen de judovereniging stopte, gingen veel kinderen juist weer korfballen”, weet Roelof Guichelaar nog goed.

Populair speelfestijn

Nieuws

menu