Kraomschudden, speurtocht en gouden eieren zoeken op de Toegangspoort Holtingerveld

Het Kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier.

Het Kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. foto: eigendom SHS

De Stichting Holtinger Schaapskudde houdt op paasmaandag 10 april in samenwerking met Brasserie OER tussen 12.00 en 16.00 uur het jaarlijkse kraomschudden. Iedereen is dan van harte welkom op de van Helomaweg in Havelte, om daar de geboorte van de lammetjes te vieren.

Het Kraomschudden staat ieder jaar garant voor veel kinderplezier. Deze keer worden er paaseieren verstopt bij Brasserie OER. Daartussen zitten drie gouden paaseieren. Wie die vindt krijgt een leuke attentie. Kinderen kunnen vanaf 14.30 uur zoeken naar de eieren. Brasserie OER heeft ook een leuke speurtocht uitgezet voor de kinderen.

Ook kunnen de kinderen zich bij de schaapskooi laten schminken en glittertatoo’s laten zetten. Net als alle jaren kunnen ze zich ook vermaken met het voeren van de schapen. Kleine zakjes bixs zijn bij de kooi te krijgen. Verder kunnen ze kijken bij de Vogelwacht, OERmuseum en het IVN met leuke doedingen op de kraam of springen op het luchtkussen. In de Ondernemerskooi is er een demonstratie spinnen door Anna en vachtvilten door Cindy.

Muziek

De schaapherders zijn aanwezig om vragen over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde te beantwoorden. En om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please. Voor de lekkere trek is Total More er met koffie, thee, patat, poffertjes en popcorn

De gelegenheid van het Kraomschudden wordt door de stichting aangegrepen om aandacht te vragen voor het behoud van de kudde. De Holtinger schaapskudde ontvangt vergoedingen en subsidies o.a. van de provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld, maar de omvang is niet voldoende voor alle kosten.

Meer informatie over de dag en over de Holtinger Schaapskudde via www.deholtingerschaapskudde.nl en www.brasserieoer.nl