Kreuze en Lotterman gaan in Ruinerwold samen verder onder de naam Techniek Centrum Noord

Lindro Kreuze en Sander Lotterman gaan samen verder als Techniek Centrum Noord

Lindro Kreuze en Sander Lotterman gaan samen verder als Techniek Centrum Noord Aangeleverde foto

Kreuze Techniek en LMB Lotterman gaan per 1 juli samen verder onder de naam Techniek Centrum Noord. Ze doen dat in de werkplaats van voormalig Loonbedrijf Vos in Ruinerwold.

Het is volgens de eigenaars een kans die de mannen met beide handen aangrijpen. Na meerdere gesprekken rond de keukentafel kwamen Lindro Kreuze en Sander Lotterman tot de conclusie dat een samenwerking tussen beide bedrijven hun ambities waar kan maken.

Lindro Kreuze is onder de naam Kreuze Techniek al enige jaren als zelfstandige aan het werk in de techniek op het gebied van landbouw, grondverzet en maritiem service. „Waar een ander ophoudt, zie ik de uitdaging”, geeft Lindro aan. „Ik heb altijd al de ambitie gehad om een grotere onderneming te starten in de techniek. Met Sander samen kunnen we bouwen aan een toekomstgericht bedrijf.”

Vijfde generatie

Sander Lotterman is al sinds 2009 mede-eigenaar van LMB Lotterman, waar hij de vijfde generatie is binnen dit bedrijf. De smederij is van oudsher gevestigd op de hoek in Oosteinde bij de rotonde. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid toch een mechanisatiebedrijf met merken als Schäffer en Fendt. „Uitbreiden van de werkplaats was door ruimtegebrek hier eigenlijk geen optie. Dat de mogelijkheid kwam om in de oude werkplaats van Vos aan het werk te gaan, was een enorme kans”, aldus Sander. „Door de samenwerking met Lindro aan te gaan, kunnen we onze krachten bundelen en een breed aspect van de technische markt aanpakken. De technische kennis van Lindro is groot en ik ben blij dat we deze stap samen gaan maken.”

Techniek Centrum Noord is de naam van de samen te smelten bedrijven, zowel gericht op landbouwmechanisatie als op grondverzet en maritiem service. „Het technische vak is breed en we staan overal voor open. De toekomst zal uitwijzen welke takken we blijven aanboren”, filosofeert Lotterman. Voor het toekomstperspectief van de landbouw is het bedrijf dan ook niet bang. „De krimp in de landbouw zal doorzetten, maar aan technische handen is een groot tekort. Zolang wij niet bang zijn om deze vuil te maken is er voor ons nog werk genoeg.”

Per 1 juli is Techniek Centrum Noord geopend aan de Wolddijk 7 te Ruinerwold welke tegenwoordig in handen is van Agro Giethoorn.