Kriebelbeestjes zoeken en vilten met wol bij bezoekerscentrum Dwingelderveld

Met de huifkar naar de Anserdennen in de meivakantie. Foto: Andries de la Lande Cremer

Lente is de tijd van bloeiende bloemen en zoemende insecten en dat wordt tijdens de meivakantie uitbundig gevierd bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Deze periode staat in het teken van bijzondere voorjaarsactiviteiten, zoals insectenpotten maken, schilderijtjes vilten van wol en diverse excursies met de boswachters van Natuurmonumenten.

Op dinsdag 3 mei van 13.00 tot 15.30 uur is er van alles te beleven rondom het onderwerp schapen. Kinderen gaan samen met hun (groot)ouders een schilderijtje vilten met gekleurd schapenwol op gezette tijden. Daarnaast kunnen de kleinste kinderen op ontdekkingstocht met de speurtocht ‘Brammetje het lammetje’. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze middag ook demonstraties handwerken met wol.

Kriebelbeestjesdag

Op Bevrijdingsdag kunnen kinderen een echte kriebelbeestjespot maken. Deze 5 de mei staat in het teken van bijen en andere insecten. De vrijwilligers van Natuurmonumenten laten zien waar de wilde bijen zich schuilhouden en natuurlijk neemt iedere deelnemer de kriebelbeestjespot mee naar huis.

Wie altijd al met de huifkar het Dwingelderveld heeft willen verkennen, kan dat op 3 en 5 mei doen. Op die dagen vertrekt een huifkar, getrokken door twee paarden naar de schaapskooi en de Anserdennen. Onderweg worden meerdere korte stops gemaakt. Bij de schaapskooi vertelt de gids van Natuurmonumenten over het zogenaamde potstalsysteem en de functie van schapen op de heide.

Kijk voor het complete overzicht en aanmelden op www.nm.nl/bcdwingelderveld .

Nieuws

menu