Kruideniersechtpaar uit Ruinerwold viert diamanten huwelijksjubileum

Piet en Albertien Knol kregen zondagmiddag een aubade van muziekvereniging de Bergklanken. Foto: Frens Jansen

Het was voor Piet en Albertien Knol uit Ruinerwold nog even afwachten welke coronamaatregelen er vrijdagavond vanuit het kabinet bekend werden gemaakt. Uiteindelijk ging hun feestje zondag bij De Veurdele aan de Veendijk in Havelte toch gewoon door. Het 60-jarig getrouwde echtpaar werd daar zelfs verblijd met een aubade van muziekvereniging Bergklanken.

Dat gebeurde in het bijzijn van de naaste familie in een gezellige sfeer. De nu 83-jarige Piet Knol werd geboren in Ruinerwold, Albertien (81) in de Wijk. Als oudste van het gezin nam Piet in 1961 de Spar kruidenierswinkel van zijn ouders over, de zaak groeide uit tot een volwaardige supermarkt aan Dijkhuizen, waar het gezin in 1969 boven kon gaan wonen. In 1985 werd de nieuwe Spar aan de Havelterweg gebouwd, wat nu de Coop van de familie Koetsier is.

Kraamverzorgster

Albertien werd in Hoogeveen opgeleid tot kraamverzorgster en combineerde dat werk met de supermarkt, waar ze uiteraard bijsprong wanneer dat nodig was. Het echtpaar deed meer dan de eigen werkzaamheden alleen, want ook leverden ze hun bijdrage aan de maatschappij. Zo was Piet voorzitter van de School met de Bijbel aan de Dijkmansweg, die later cbs De Arendsvleugel zou worden. Albertien werd in de jaren negentig zelfs gemeenteraadslid voor het CDA in de oude gemeente Ruinerwold. Zowel Piet als Albertien zijn bovendien actief geweest als ouderlingen van de kerkenraad van de PKN-gemeente Ruinerwold-Koekange.

Ondanks dat Piet hartpatiënt is en hier en daar al wat gewrichten heeft moeten laten vervangen, fietst hij nog steeds met veel plezier rond door de nabije regio. Piet was sinds de oprichting van muziekvereniging Bergklanken lid van de fanfare, maar heeft een paar jaar geleden toch zijn lidmaatschap opgezegd; de jaren begonnen te tellen. Samen helpen ze nog wel steeds trouw mee in Kringloopwinkel De Wolden, die in Ruinerwold een hoop vrijwilligers aan het werk heeft en bovendien vanuit de opbrengst tal van verenigingen in de regio ondersteunt. Waaronder de muziekvereniging.

Het echtpaar heeft drie zoons en een dochter, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Nieuws

Meest gelezen