Kulturhus de Spil in Nieuwleusen moeilijk vindbaar

Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Stefan Keijzer

De verwijsborden naar kulturhus De Spil in Nieuwleusen moeten beter, vindt Mariëtte Holterman van Gemeentebelangen. „De Spil is moeilijk vindbaar”, zei ze maandagavond in de raadsvergadering.

Ze vroeg wethouder Betsy Rameran of ze op de hoogte was van dit probleem en het ook wilde oplossen. „Wie van buiten komt en met de tomtom het adres intoetst, komt op de grote parkeerplaats terecht, waar dan de vraag rijst; welk van de gebouwen is nu de Spil”, schetste ze het probleem.

Holterman wil dat de gemeente meer en duidelijke borden plaatst en een looproute van de parkeerplaats naar het Kulturhus realiseert. De wethouder wees de vragensteller erop dat bij de rotonde van de Backxlaan al borden staan die richting de Spil verwijzen.

Roel Kouwen CDA wees ook op de fietsroutes en de parkeerplaats. Fietsers gaan soms via de parkeerplaats naar de Spil in plaats van de route via een van de twee fietspaden. Volgens Kouwen levert dit soms gevaarlijke situatie op. Ook vroeg hij of voor iedereen de gehandicapten parkeerplaatsen duidelijk te vinden zijn. Deze parkeerplekken zijn op een andere manier bereikbaar. De wethouder gaat in overleg met het bestuur van de Spil om tot een oplossing te komen.

Nieuws

menu