Kunstenaar Siemen Dijkstra geeft lezing in de Reestkerk

Het landschap is in Siemen zijn optiek bezield.

Het landschap is in Siemen zijn optiek bezield. Foto: Siemen Dijkstra

Kunstenaar Siemen Dijkstra geeft in de Reestkerk bij Balkbrug op zondag 2 april van 15.00 tot 16.00 uur een lezing over zijn werk. Het werk van Dijkstra is daar nog tot 15 april te bewonderen.

Siemen Dijkstra (1968) groeide op in Zuidwest Drenthe (Pesse) en ging na zijn studie aan kunstacademie Minerva te Groningen, weer terug naar Drenthe, waar hij aan de rand van Dwingeloo een onderkomen vond voor een atelier en een expositieruimte, die hij samen met zijn vriendin Elysia Verhoeven (keramiek) runt.

In de lezing gaat Siemen in op de techniek van de kleurenhoutsnede, over de keuze van zijn onderwerpen en over zijn omgang met het immer veranderende Drentse landschap. Over dat onderwerp schreef Siemen enkele boeken, waaronder ‘Kruistocht door Drenthe (2021)‘. Voor zijn oeuvre ontving Siemen in 2022 uit handen van de provincie de Culturele Prijs van Drenthe.

Schoonheid

Het landschap is in Siemen zijn optiek bezield. Het is belangrijk om open te staan voor de schoonheid van het landschap. In een natuurlijke landschappelijke omgeving moet de mens kunnen opgaan. De kerk is mede daarvoor een mooie plek om daar dieper op in te gaan.