Kunstwandeling door Diever is groot succes. Kunstenaars zijn blij dat ze weer mogen exposeren

Wemke de Jong laat zien hoe je schildert met bijenwas. Foto: Marcella Kleine

Kunstenaars uit Diever en omliggende dorpen in de gemeente Westerveld toonden afgelopen weekeinde hun kunstwerken aan publiek. Het goed bezochte tweedaagse evenement vond dit jaar weer voor het eerst plaats sinds corona in 2020 roet in het eten gooide.

Gezien de grote opkomst en de enthousiaste reacties van de bezoekers kan geconstateerd worden dat niet alleen de kunstenaars blij waren dat zij weer mochten exposeren.

Vakantiegangers, familie, bekenden en bezoekers die speciaal voor de kunstwandeling naar Diever kwamen, genoten van het ruime aanbod van kunst. Schilderkunst, muziek, fotografie, keramiek, beelden, weefkunst, quiltwerk en nog veel meer brachten de mensen op de been. Ook de twaalf kunstenaars die dit jaar voor het eerst meededen sinds de jaarlijkse kunstwandeling door Diever zes jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd, waren blij verrast met de aandacht die naar hun werk uitging.

De 32 kunstenaars, die over 18 locaties waren verdeeld, waren door de organisatie voorzien van materialen en instructies om de coronavoorschriften te kunnen naleven. Bezoekers hielden zich daar ook goed aan.

Nieuws

Meest gelezen