Landelijke prijs voor Boekenzoeker Stella Leenders uit Zuidwolde

Boekenzoeker Stella Leenders wint de Makkelijk Lezen Prijs. Eigen foto

„Eigenlijk verdient ieder kind en iedere school een Boekenzoeker.” Zo eindigt het juryrapport bij de Makkelijk Lezen Prijs. Deze aanmoedigingsprijs is aan de vooravond van de Kinderboekenweek officieel uitgereikt aan Boekenzoeker Stella Leenders uit Zuidwolde. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte Makkelijk Lezen Dag in congrescentrum De Reehorst te Ede.

Eerder al was de organisator van de Makkelijk Lezen Dag, Willem Bakker van uitgeverij Bontekoe, afgereisd naar Zuidwolde om de prijs, een massief houten oorkonde, in het geheim feestelijk te overhandigen. Dit gebeurde in de schoolbibliotheek van IKC Het Groene Hart, de plek waar de Boekenzoeker zes jaar geleden is begonnen en waar zij dit schooljaar drie dagen per week werkzaam is.

Wolderwijsschool

Daarnaast werkt Leenders als Boekenzoeker eenmaal in de twee weken anderhalf uur op een tweede Wolderwijsschool: KC Het Veldboeket in Veeningen. Tevens is zij iedere donderdagmiddag aanwezig in Bibliotheek Zuidwolde om in opdracht van Biblionet Drenthe alle kinderen, (groot)ouders en pedagogisch medewerkers te helpen bij hun zoektocht naar het juiste boek op het juiste moment bij het juiste kind.

De vakjury, bestaande uit auteurs en adviseurs van kinderboeken schrijft in haar rapport: „Met de Boekenzoeker heeft Stella een fantastisch middel om juist kinderen die om welke reden dan ook een hekel hebben aan lezen of die lezen mijden, te bereiken en ontlezing te bestrijden. Met deze prijs waarderen wij haar tomeloze inzet en geven haar een extra podium.”

Ontzettend blij

Na de officiële bekendmaking ging de Makkelijk Lezen Dag van start en konden deelnemers vragen stellen aan de Boekenzoeker tijdens zogeheten ‘speeddates’. Ook werd zij van alle kanten gefeliciteerd. „Ik ben ontzettend blij met deze prijs omdat ermee wordt bevestigd dat ik op de goede weg zit. Er zijn zoveel mooie kinderboeken en zoveel kinderen. Ze moeten alleen even aan elkaar gekoppeld worden”, aldus Leenders.

Nieuws

menu