Lappenmand zomerconcerten bij De Karstenhoeve in Ruinerwold

Sinje Kiel is de Markiezin van Drenthe, hier staat ze bij het tbc-huisje in de tuin van De Karstenhoeve. Eigen foto

Wanneer je de Markiezin van Drenthe als huurder in het voormalige ovenhuis van de boerderij hebt, is het ook handig om af en toe samen te werken. Dat gebeurt nu in museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold, waar markiezin Sinje Kiel voor drie lappenmandconcerten zorgdraagt. Heel toepasselijk in het verlengde van de expositie.

Lullabies en nachtmerries- wiegeliedjes na de winterslaap met sopraan Sinje Kiel en David van Ooijen op gitaar en luit is op 1 augustus het eerste van drie zomerconcerten. Sinje Kiel brengt in dit liefdevol samengestelde programma wiegeliedjes en nachtliederen uit diverse culturen en muzikale stijlen, van vroegbarok tot jazz. Het sluit mooi aan bij de lopende expositie ‘In de lappenmand’ van de museumboerderij. Kiel stelt wat vragen: „Hoe ben jij jezelf tegengekomen het afgelopen jaar? Lag je ziek in bed, zat je in quarantaine of werd je teruggeworpen op jezelf? Zat je met kind in je armen of voelde je het verlangen om zelf weer eens in de armen genomen te worden? Het is een programma om te troosten en met een knipoog om wakker bij te blijven.” Met oude muziek van Dowland, Purcell en Merula, maar ook volksliedjes uit de hele wereld en verrassende uitstapjes. Verwarmend in koude tijden en verfrissend op een zomerdag.

Het concert begint om 15.00 uur, deur open om 14.30 uur. Toegang 15 euro contactloos en met pin te betalen bij de ingang. Jongeren tot 16 jaar gratis. Na afloop is er gelegenheid de museumexpositie te bezoeken. Reserveren is noodzakelijk in verband met beperkt aantal bezoekers en het afstand houden. Dat kan via info@karstenhoeve.nl of bij markiezinvandrenthe@gmail.com .

Nog twee concerten

Hierna volgen er nog twee Lappenmand zomerconcerten op zondag 22 augustus en zondag 12 september. Dan treedt het duo Sinje Kiel & Elly van Munster op met het programma ‘Sick of Love’. Een speciaal voor het museum gemaakte voorstelling, waarbij de bezoekers vanuit het tbc-huisje in de voortuin en binnen op verschillende plekken worden toegezongen. De Karstenhoeve ontstond omstreeks 1680, daarom is er muziek uit diezelfde tijd. Door muziek als ‘Doen Daphne d’overschoone maegt....’ en onder meer werken van Henry Purcell en John Dowland) op deze plek te laten klinken, geeft de expositie in de lappenmand een extra dimensie en zorgt voor een bijzondere concertbeleving.

Nieuws

menu