Leden VVD De Wolden kiezen Hilda Mulder als lijsttrekker

Hilda Mulder is lijsttrekker voor de VVD, links Frits Timmerman. Eigen foto

De huidige wethouder Hilda mulder uit Koekange is door de leden van de VVD in De Wolden gekozen tot lijstrekker. Dat gebeurde zaterdag in de Buddingehof in Ruinerwold.

Tevens werd de complete kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Voor de overige kandidaten die op verkiesbare plaatsen staan is gekozen tussen een mix aan ervaren en nieuwe ambitieuze VVD’ers.

Huidig fractievoorzitter Marcel Hulst uit Veeningen is ook voor de komende periode beschikbaar. Met zijn ruime ervaring is hij volgens de liberalen een bewezen stabiele factor in de gemeenteraad. Op plek 3 staat een nieuw gezicht: Hillegonda Jansen, mede-eigenaar van een boerenbedrijf in Koekangerveld. Zij vertegenwoordigt de agrarische achterban van de liberalen.

Steentje bijdragen

Huidig raadslid Ruud Smit uit Ruinen is financieel interim adviseur bij gemeenten en zet zijn deskundigheid graag nog een periode in voor de VVD. Oscar Pont, inwoner van Drogteropslagen, wil ook graag zijn steentje blijven bijdragen aan de ontwikkeling van heel De Wolden en is weer verkiesbaar. Twintiger Bart Kuit uit Koekange, als persoonlijk zorg begeleider werkzaam bij Visio, wil ook graag in de raad voor de VVD. De jongste kandidaat op de lijst is rechtenstudente Lindgerd Pauwels, dochter van de vorige lijsttrekker en thans wethouder in Assen, Mirjam Pauwels uit Ruinen.

De VVD De Wolden heeft op dit moment vier zetels in de gemeenteraad. De ambitieuze campagnecommissie streeft naar minimaal een zetel winst bij de komende verkiezingen.

Nieuws