Leerlingen Agnieten College in gesprek met Vera Bergkamp over omgangsvormen in Tweede Kamer

Leerlingen van het Agnieten College in gesprek met Vera Bergkamp. Aangeleverde foto

Leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen gingen onlangs met Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer, en een aantal fractievoorzitters en Tweede Kamerleden in gesprek over de slechte omgangsvormen in de Tweede Kamer.

Het Agnieten College Nieuwleusen pakte de uitnodiging van minister president Mark Rutte op, die jongeren uitdaagde om met ideeën en adviezen te komen over bijvoorbeeld het openbaar bestuur. Zo kwamen ze met een voorbeeld van hoe leer je het Wilhelmus, kwamen ze met zeker duizend tips en adviezen rond corona en stuurden ze een brief naar de Tweede Kamer over de slechte omgangsvormen daar, die een slecht voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie. Dat moet anders vinden de jongeren in Nieuwleusen.

De jongeren vormden het afgelopen half jaar een Schaduw Bestuur Overijssel. Daarin stelden ze het rapport op: ‘Staat van Overijssel, als spiegel voor Nederland’. Dat rapport is inmiddels overhandigd aan het provinciaal bestuur van Overijssel, en wordt op Valentijnsdag, overhandigd aan de verantwoordelijke commissies van Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. De schaduwfractie bestaat uit de leerlingen: Lars ter Wee, Kyron Bovenhuis, Jorn Timmer, Nina Boertjes, Daniek Poppen en Marlies Huzen.

Nieuws

menu