Leerlingen Agnieten College zijn present bij jeugdHansa in Neuss

Leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis doen mee aan de Jeugdhanze in Duitsland. Foto: Agnieten College

Ruim tachtig jongeren van negen verschillende nationaliteiten deden mee aan de youthHansa of jeugdHansa in Neuss, in Duitsland. In deze groep zaten negentien Nederlanders, van wie drie leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis.

De jongeren overnachtten allen in de haven van Neuss op een hotelschip. Het volle programma bracht hen niet alleen richting de binnenstad, maar ook naar de verschillende bedrijven in de haven. Zo bezochten zij een containerbedrijf en een scheepswerf en waren er workshops rondom het thema duurzaamheid.

Tijdens de vergadering in de raadszaal van Neuss werd met grote meerderheid ingestemd om de komende jaren extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. De komende jaren worden rondom dit thema meerdere projecten opgezet. Daarnaast zijn nieuwe plannen gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten. De Nederlandse delegatie wil volop samenwerken met de Rheinische youthHansa.

Natuurlijk trokken de jongeren ook op met de eigen delegatie van de gemeente Zwartewaterland. Ze wisselden ervaringen uit en de jongeren waren van mening dat het programma van de jeugd een stuk interessanter en leuker leek dan die van de bestuurders.

Op de Hanzemarkt presenteerden de Nederlandse steden zich gemeenschappelijk. Op deze markt werd bij de stand Toruń de nodige informatie ingewonnen voor de Hanzedagen in Polen volgend jaar. Traditioneel werden de Hanzedagen afgesloten met een parade.

Nieuws

menu