Leerlingen CNS Staphorst rennen met overleden Loïs in gedachten 18 mille bij elkaar voor Giro di Kika

Meer dan gedroomd en een ongelooflijk succes. De sponsorloop die alle leerlingen van de CNS op 17 september liepen voor Giro di Kika, heeft ruim 18.000 euro opgeleverd. De school had rekening gehouden met tien mille.

Roel en Lijsje Veldman nemen de cheque in ontvangst.

Roel en Lijsje Veldman nemen de cheque in ontvangst. Foto: Frens Jansen

De hele school kwam in actie voor Roel en Lijsje Veldman. Zij doen volgend jaar juni mee met een team mee aan de Giro di Kika. Ze fietsen om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker bij kinderen. In 2015 overleed hun bijna 3-jarige dochter Loïs aan een hersentumor. Van groep 1 tot groep 8, werd er gerend, dik 350 leerlingen.

Het team ‘In Memoria di Loïs’ van twaalf deelnemers wil tenminste 50.000 euro netto ophalen. Daarom besloten drie moeders een sponsortocht op poten te zetten. Elke ronde van 100 of 200 meter leverde een elastiekje op om de pols. Ouders, familie, opa’s en oma’s sponsorden. Het werd een enorme happening .

Vingers blauw tellen

Het tellen duurde wat langer dan gepland en dat kwam simpelweg omdat er zoveel geld was opgehaald. Donderdagmiddag kwamen Roel en Lijsje Veldman op school om een cheque in ontvangst te nemen met het enorme bedrag er in dikke letters opgekalkt. Wederom een emotionele ochtend voor het echtpaar, ook de loop zelf was heftig. Zoveel kinderen die in actie komen tegen kinderkanker, dat doet wat met je.

Loïs had een glioblastoom, een ernstige vorm van kanker. Net voor haar derde verjaardag overleed ze. Het team ‘In Memoria di Loïs’ van twaalf deelnemers. De deelnemers fietsen in een team dat ‘In Memoria di Loïs’ heet, vijf bergetappes in de Dolomieten, samen 600 kilometer.