Leerlingen van Kindcentrum ’t Echtenest in Echten halen geld op voor taaislijmziekte

Leerlingen poseren trots met de cheque. Foto: Echtenest

Het lijkt een traditie te worden: aan het einde van het schooljaar halen de leerlingen van ’t Echtenest geld op voor een goed doel. Ook dit jaar stelde de leerlingenraad in november voor om een goede doelen actie op te zetten. Zij kwamen gezamenlijk tot het besluit om dit jaar geld op te halen voor de NCFS – Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Er werd ruim €1100,- opgehaald.

Eén van hun klasgenoten heeft taaislijmziekte, cystic fibrosis. Daarom leek het de leerlingen een mooi gebaar om geld voor deze stichting in te zamelen. Dit wilden zij doen aan de hand van een snert- en kniepertjesverkoop.

De bestellijsten werden door alle leerlingen van KC ’t Echtenest in de brievenbussen door heel Echten en omstreken bezorgd en ook familie en vrienden werden op de hoogte gesteld van de actie. Het leverde een goed resultaat op: er werd zo’n 170 liter snert en bijna 3000 kniepertjes verkocht.

Professionele keuken

De groenten werden door de bovenbouw in de klas gesneden, waarna deze werden opgehaald door een ouder (die tevens kok is) om er snert van te maken. Hiervoor stelde Landgoed Het Bovenveen in Echten hun professionele keuken ter beschikking.

De kniepertjes werden in groten getale voorgebakken door een hele groep vrijwilligers; leerkrachten, ouders, oma’s en leerlingen. Via een walk thru , geheel coronaproof, konden de bestellingen bij school worden opgehaald en afgerekend. Een geslaagde actie dus en duidelijk geval van waar een kleine school groot in is.

Nieuws