Lentefair moet dorpshuis in Linde weer vet op de botten geven

de dorpshuisbeheerders Ineke en Freddy Piel heten bezoekers van harte welkom op de Lentefair. Foto: André Weima

In de kas van het dorpshuis in Linde is de bodem bijna zichtbaar, mede daarom wordt er een Lentefair gehouden waarvoor zich inmiddels al 31 standhouders hebben aangemeld. De fair wordt op zaterdag 9 april in het dorpshuis. en de organisatie is in handen van het Dorpshuis en Plaatselijk Belang Linde.

Belangrijkste doelen zijn om inwoners en belangstellenden weer op een gezellige en ontspannen manier met elkaar in contact te brengen. Daarnaast wordt de opbrengst van een aantal activiteiten afgedragen aan het dorpshuis, omdat zij de afgelopen twee jaar een minimale omzet hadden vanwege de coronamaatregelen.

Haantje op stokkie

Naast de ruim dertig stands zijn er meerdere activiteiten. Zo geeft muziekvereniging DES geeft om 13.00 uur een miniconcert en doet toneelverening De Kiekdeuze aan straattheater. Het Kinderteam organiseert diverse activiteiten voor kinderen, waaronder schminken, haantje op stok en grabbelton. De feestcommissie verzorgt verschillende spellen, waaronder Rad van Fortuin, blik gooien en touwtje trekken. Er is een mini-kinderboerderij aanwezig, alsmede diverse eet- en drinkkramen en een relax-terras. De plaatselijke peuterspeelzaal is open voor belangstellenden en de werkgroep biodiversiteit is aanwezig met de verkoop van mezenkasten en vleermuiskasten. Tevens geeft de groep informatie over de mogelijkheden om de omgeving/eigen tuin aantrekkelijker te maken voor insecten en vogels.

De aanwezige standhouders verkopen onder meer lokaal meel, vlees en kaas, (kinder)kleding, brocante, paasspulletjes en duurzame vogelkasten.

Beide voorzitters, Gert van Duren van het dorpshuis en martijn Mulder van plaatselijk Belang, zijn erg blij met de inzet van vele vrijwilligers om deze fair te organiseren. Als dit een succes wordt, is de kans groot dat dit jaarlijks gaat plaats vinden in Linde. De fair is van 11.00 tot 16.00 uur.

Nieuws

menu