Liesbeth van Binsbergen presenteert haar 55e boek

Liesbeth van Binsbergen las gisteren voor uit haar nieuwste boek: Red de rhino. Streekredactie / Eelco Kuiken

Staphorst - Ze schreef al 54 boeken, hoofdzakelijk voor kinderen of tieners. Donderdagochtend presenteerde schrijfster Liesbeth van Binsbergen (48) haar laatste boek: deel tien van Zookids: ‘Red de Rhino’.

Uitgeverij Columbus hield de presentatie op de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst, Van Binsbergen werkt daar als leerkracht. Uiteraard was er ook een grote rol voor de kinderen weggelegd. Ze bood het eerste exemplaar aan, aan burgemeester Theo Segers. ‘Ik wil dat kinderen lezen met een glimlach op hun gezicht’, aldus de schrijfster. ‘Ik ben een soort verhalenmachine.’

ZooKids is een serie boeken, bestemd voor groep 5. De verhalen gaan over de vrienden Jurre en Jasmijn. Ze houden veel van dieren en op een dag zien ze in de dierentuin een bordje hangen: ‘KinderDIERecteur gezocht’. De vrienden bedenken zich geen moment en schrijven zich in voor de wedstrijd. Ze winnen en mogen een jaar lang deze functie uitoefenen.

Neushoorn

Het zorgt voor tal van avonturen, waarbij de kinderen voor de dieren zorgen, maar ook te maken krijgen met beschermde diersoorten die op het punt staan om uit te sterven. Elk boekje in de serie van tien beschrijft een nieuw avontuur. In dit laatste deel krijgen ze te maken met een neushoorn die in een Engelse dierentuin waar ze uit hoofde van hun kinderdirecteurschap op bezoek zijn, wordt gedood. De hoorn mist. Ook in dierentuinen gebeurt dit. ‘Ik wil de kinderen bijbrengen om zuinig op de schepping te zijn.

Tien boeken telt deze serie en met Red de Rhino komt de reeks ten einde. ‘Tien is een mooi getal. Het is goed zo.’ Niet getreurd: Liesbeth van Binsbergen werkt al aan een nieuw jeugdserie over de scouting.

Liesbeth van Binsbergen doet het goed. Haar boeken zijn populair. Alles bij elkaar zit ze op 54 boeken en ook werkte ze intensief mee aan Boekenbas, het taalbevorderingsprogramma van de gemeente Staphorst. In 2006 won de Rouveense met ‘Geflitst’ de EigenWijsPrijs voor het mooiste, door kinderen zelf gekozen, christelijke kinderboek. Ook in 2008 won ze deze prijs, met 'Speurders in de speeltuin.' In 2010 werd ze met haar boek ‘Kom niet dichterbij’ winnaar van ‘Het Hoogste Woord’.

Nieuws

menu