Lijvig boekwerk over historie van Diever gaat nu al een tweede druk tegemoet, die ook alweer voor de helft is verkocht

Voorzitter Homme Geertsma (links) overhandigt boek aan burgemeester Rikus Jager. Foto: F. Kamphuis, Diever Journaal

Burgemeester Rikus Jager heeft vrijdagmorgen, samen met erfgoedambtenaar Bernard Stikfort, het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Fragmenten uit het verleden van de vroegere gemeente Diever’ in ontvangst. Beide heren kregen het uit handen van voorzitter Homme Geertsma van de Historische Vereniging Gemeente Diever.

Voorzitter Geertsma vertelde dat de uitgave het boek gepland was voor 2019, het 25-jarig bestaan van de Historische Vereniging Gemeente Diever. Omdat er zoveel archiefmateriaal aanwezig was, werd dit doel niet gehaald. Door het boek later uit te brengen, werd gekozen voor kwaliteit.

De vereniging presenteert het boek hier met trots en de voorzitter dankt de redactie voor het vele werk dat zij er in hebben gestoken.

Snel uitverkocht

De eerste oplage van bijna 500 stuks is uitverkocht en vorige week heeft het bestuur besloten een tweede druk van 300 exemplaren uit te brengen. De helft daarvan heeft inmiddels al weer een bestemming.

Burgemeester Jager was blij met het prachtig uitgevoerde, lijvige boek. Hij roemde de historische verenigingen die de historie in tekst en foto’s onder de aandacht blijven brengen. Zeker het vergelijken van oude foto’s en ansichtkaarten met de huidige situatie geeft aan dat er meer in onze woonomgeving veranderd dan men vaak beseft. Met het doorbladeren van dit boek wordt dat weer eens bevestigd.

Hij vindt het bemoedigend dat er steeds meer mensen naar het gemeentehuis komen om daar inzage in de archieven te verkrijgen. Hij feliciteert de Historische Vereniging Gemeente Diever met dit geweldige resultaat.

Nieuws

menu