Adriaan Visser neemt na 12 jaar afscheid als voorzitter van PEC Zwolle. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Erica van Lente reikt een Koninklijke onderscheiding uit aan Adriaan Visser uit Dalfsen. Foto: Geertjan Kuper

Adriaan Visser (70) ontving tijdens zijn afscheid als voorzitter van PEC Zwolle een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Visser was sinds 2008 voorzitter van PEC Zwolle. Na 12 jaar neemt hij nu afscheid als voorzitter van PEC Zwolle. De ceremonie vond vrijdag 17 augustus plaats in Theater De Spiegel in Zwolle.

Bij zijn aanstelling stond de club er sportief, organisatorisch en financieel niet heel goed voor. Visser wist de organisatiestructuur te wijzigen, wat een positief effect had. In 2010 werd PEC Regio Zwolle United opgericht; het maatschappelijk hart van de voetbalclub. Er werden maatschappelijke activiteiten ontplooid zoals Streetleague en G-voetbal en het vormt een belangrijke katalysator voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om versneld te re-integreren. Deze organisatie zet zich ook in als regiobinder en heeft zich tevens ingezet voor het behoud van topsport in Dalfsen.

Visser initieerde een samenwerking in Zuid-Afrika via Forwardzone (er werd een voetbalschool opgezet) en met de voetbalclubs Werder Bremen en Real Madrid. De jeugdopleiding van PEC is benoemd tot nationale voetbalacademie door de KNVB en zo ontstond verbinding tussen topsport en onderwijs. Ook speelde hij een rol in de verdere succesvolle sportieve stappen die PEC de afgelopen jaren heeft gezet.

Tot slot leidde de heer Visser de club door de coronacrisis. Ondanks dat investeerders en sponsoren genoodzaakt zijn om zich terug te trekken, wordt geprobeerd zoveel mogelijk liquiditeit te genereren.

Naast zijn activiteiten in de voetbalwereld gaf Visser gedurende zijn carrière leiding aan diverse bedrijven in Noordwest-Europa. Hij was CEO van Cleanaway Nederland, Sita/Suez Nederland, Benelux en Duitsland, CEO/interimmanager Dusseldorp Lichtenvoorde en is sinds 2016 eigenaar van de Hegeman groep.

Nieuws

menu