Lintje voor Koert Bruins uit Wapserveen, 60 jaar penningmeester van biljartvereniging De Poedel

Koninklijke onderscheiding voor Koert Bruins. Burgemeester Rikus Jager speldde in het gemeentehuis in Diever de bijbehorende versierselen op. Foto: André Weima Fotografie

Koert Bruins uit Wapserveen werd vrijdagmiddag verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Rikus Jager speldde in het gemeentehuis in Diever de bijbehorende versierselen op in het bijzijn van familie en vrienden van Bruins.

De inwoner van Wapserveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor diverse verenigingen. Hij is vrijwilliger bij biljartvereniging De Poedel, waarvan hij maar liefst 60 jaar de penningmeester is. Op 1 oktober 2021 stopt Koert Bruins met deze bestuursfunctie.

Hij was in de periode 1961 tot 1999 ook vrijwilliger bij de Vereniging voor Volksvermaken Wapserveen en van augustus 1978 tot oktober 1984 was hij voorzitter van voetbalvereniging Wapserveen. Tussen 1994 en 2010 was hij ook voorzitter van de seniorenbiljartclub.

Historie

Koert Bruins houdt zich daarnaast bezig met historie, als lid van de werkgroep Kadastraal, Genealogie en Bevolking (KGB) van de Historische Vereniging Havelte. Deze werkgroep heeft al het uitzoek- en spitwerk gedaan in de archieven van Westerveld en Drenthe voor het boek Bewoners en huizen Wapserveen .

Nieuws

menu