Luc Rombouts uit Diever is gekwalificeerd voor EK acrogym in Italië

Het team van de Acro Academy Noord-Nederland. Foto: Martine Hooijenga-Le Duc

Luc Rombouts uit Diever heeft zich samen met zijn partner Merel Veenstra, van het combiteam Acro Academy/Adonis sportacrobatiek, rechtstreeks gekwalificeerd voor het EK Acrogym. Ze deden dat afgelopen zaterdag in Marum tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd, tevens de eerste wedstrijd na anderhalf jaar.

Luc en Merel schitterden voor het eerst samen op de wedstrijdvloer en behaalden eveneens de limiet. Een bijzonder knappe prestatie voor dit gemende paar dat nog maar een paar maanden samen traint. Hun ambities reiken nog veel verder. Na het EK willen ze samen doortrainen om volgend jaar een ticket te bemachtigen voor het WK.

Topsportstichting

Na ruim anderhalf jaar stonden de acrogymnasten van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland afgelopen zaterdag voor het eerst weer op een wedstrijdvloer. Deze eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK acrogym, dat in september plaatsvindt in Pesaro, Italië, leverde nog meer succes op. Alle acht teams van de Acro Academy hebben de limiet al in deze eerste kwalificatiewedstrijd behaald en maar liefst vijf van de acht teams hebben zich rechtstreeks geplaatst voor dit EK.

Voor het EK volgen nog twee kwalificatiemomenten in juli en augustus. Alhoewel Luc al verzekerd is van een plek op het EK, zal hij ook aan deze kwalificaties meedoen. Het levert immers de nodige wedstrijdervaring op, die ze de afgelopen twee seizoenen vrijwel niet hebben kunnen opdoen. Bovendien willen ze met zo hoog mogelijke punten richting het EK, waar ze het zullen opnemen tegen de Europese top. Het EK vindt plaats van 23 tot en met 26 september in Pesaro.

Nieuws

menu