Lucas Mulder is beoogd wethouder voor SGP Staphorst

Wethouder Lucas Mulder van Staphorst Foto: Streekredactie

Lucas Mulder is voor de komende raadsperiode beoogd wethouder namens de SGP in Staphorst. Dat heeft de plaatselijke kiesvereniging dit weekend bekend gemaakt.

In de ledenvergadering van SGP Staphorst werd de kandidatenlijst van de komende gemeenteraadsverkiezing vastgesteld. Het bestuur had in samenwerking met een advies-selectiecommissie een conceptlijst voor de eerste vijftien personen opgesteld. De stemmingen waren zoals gebruikelijk geheel vrij. De conceptlijst van het bestuur werd ongewijzigd overgenomen.

Als lijsttrekker is Roelof Slager, sinds 2014 raadslid voor de SGP, gekozen. Vervolgens werden de zittende raadsleden allen verkozen: 2. Hendrik Troost, 3. Henk Kin, 4. Jan Slager. Erik Hattem, de huidige fractievoorzitter, heeft aangegeven de plaatselijke politiek te gaan verlaten. Op de lijst komen ook een aantal nieuwe namen: 5. Peter de Boer uit Rouveen, 6. Henri Bisschop, 7. Hendrik Mulder.

Daarna volgenden nog: 8. Lucas Mulder (wethouder), 9. Arie den Ouden, 10. Jan Mulder, 11. Aaldert Tippe, 12. Roel Compagner, 13. Vincent Slingerland, 14. Jan Kuijers, 15. Jan Koster.

Het is de bedoeling om met ruim 20 kandidaten te komen op de definitieve lijst. De lijst wordt dus nog verder aangevuld. Daarbij is het de bedoeling dat er ook aandacht is voor jong politiek talent.

Nieuws

Meest gelezen