Luchtmacht oefent in Havelte met vliegend doelwit voor luchtverdedigingseenheden

Een Learjet 36A vloog op 10 juni 2021 boven Marnewaard. Foto: Jan Eric Krikke

In de omgeving van Havelte vindt op 30 november de oefening Egret Challenge plaats. Er worden dan onder meer schietsimulaties uitgevoerd met een civiel vliegtuig, een Learjet.

Bij de oefening van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, genaamd Egret Challenge 2021, wordt onder andere gebruik gemaakt van een vliegend doelwit voor luchtverdedigingseenheden. De luchtverdedigingseenheden zullen schietsimulaties uitvoeren.

De Learjet vliegt op dinsdag 30 november van 8.00 tot 11.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur. In het gebied gelden op deze dag beperkingen voor ander luchtvaartverkeer.

Oefening Egret Challenge

De militairen zijn niet alleen in Havelte actief. Ook in het Limburgse Vredepeel vinden de komende weken meerder oefeningen plaats. Militairen van het luchtverdedigingscommando zijn van gisteren, 22 november tot en met 3 december aan het trainen tijdens oefening Egret Challenge. Omwonenden kunnen die week militaire voertuigen zien rijden over straat of militairen tegenkomen. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 december wordt er gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

Nieuws

Meest gelezen