Marchien Scheper gaat haar Jaap achterna met pensioen: ‘Nu denk ik eens aan mezelf’

De leerlingen van openbare basisschool de Wezeboom in Oosteinde trotseerden donderdagmorgen de regen om juf Marchien Scheper te verwelkomen. Die kwam met een tractor vanuit haar woonplaats Uffelte om haar laatste schooldag te beleven. Marchien gaat haar man Jaap achterna, die ruim anderhalf jaar geleden met vervroegd pensioen ging.

Juf Marchien Scheper schatert het uit als ze door heeft dat leden van haar Popkoor 4Fun uit Uffelte in de school haar lievelingslied zingen. Rechts van haar directeur Chantal Jurjens van obs De Wezeboom.

Juf Marchien Scheper schatert het uit als ze door heeft dat leden van haar Popkoor 4Fun uit Uffelte in de school haar lievelingslied zingen. Rechts van haar directeur Chantal Jurjens van obs De Wezeboom. Artizzl Media / Peter Nefkens

Hij deed dat per 1 augustus 2021, moest dus alles voor het nieuwe schooljaar nog regelen. „Voor mijn gevoel moest ik het schooljaar afmaken. Toen de zomervakantie voorbij was, belandde ik in een donkere tijd. Marchien ging naar school en ik voelde me thuis wat nutteloos”, kijkt Jaap (65) nu terug. „Toen bedacht ik dat ik niet per 1 augustus met pensioen wilde, maar eerder. Voor de zomer moet er altijd heel veel geregeld worden; ik heb veertig jaar aan iedereen gedacht, nu denk ik eens aan mezelf”, reageert Marchien.

Een raar weekje