Maria Quist uit Dwingeloo schrijft met 'Het Mensdier' weer persoonlijk verhaal. Schrijfster zoekt de oorzaak van het kwaad

Maria Quist heeft een nieuw boek uitgebracht. In Het Mensdier vertelt de schrijfster die in Dwingeloo én op het Franse platteland woont, een persoonlijk verhaal over de zoektocht naar de oorzaak van het kwaad in de wereld. „Wie of wat is er verantwoordelijk voor de zwarte kant van mens en maatschappij”, zo vraagt Quist zich in het boek af.

Maria Quist is vaak in de natuur te vinden. Ze heeft een voorliefde voor roofvogels.

Maria Quist is vaak in de natuur te vinden. Ze heeft een voorliefde voor roofvogels. Aangeleverde foto

Cultureel antropologe Maria Quist werkte voornamelijk voor natuurbeschermingsorganisaties. Ze inventariseerde vogels, zoogdieren en vleermuizen, deed onderzoek naar vossen en was meer dan vijftien jaar landelijk coördinator van de Werkgroep Roofvogels Nederland (WRN). Ze werkte mee aan De Ecologische Atlas van de Nederlandse Roofvogels en was oprichtster van het tijdschrift De Takkeling . In 1999 ontving ze de Gouden Lepelaar wegens haar verdienste voor de bescherming van vogels. Quist schrijft ook nu nog regelmatig. Hoe zij in het leven staat en wat zij van bepaalde zaken vindt, is met regelmaat terug te vinden op de opiniepagina’s van regionale en landelijke dagbladen.

Willem

Nieuws

menu