Marius Tonckensfonds is weer gul voor de oude gemeente Zuidwolde, maar moet ook veel verenigingen teleurstellen

Voorzitter Jaap dekker van het Tonckensfonds overhandigde de cheque van 1.000 euro aan Tessa Vos. Eigen foto

Liefst 33 verenigingen en stichtingen uit de oude gemeente Zuidwolde hebben vorige week hun geheel of gedeeltelijk aangevraagde bijdragen bij het Marius Tonckensfonds toegekend gekregen. De jonge sporter Tessa Vos kreeg een sportbeurs van duizend euro.

Dit jaar was er voor een totaal bedrag van ruim 110.000 euro aangevraagd. Helaas had de verdeelcommissie ‘slechts’ een bedrag van 40.000 euro te vergeven. Hierdoor moest een aantal verenigingen teleurgesteld worden.

Enkele verenigingen en stichtingen waren getroffen door corona en hebben dit jaar via het Marius Tonckensfonds een steuntje in de rug gekregen. Een voorbeeld hiervan is zwembad De Waterlelie in Zuidwolde, dat een bijdrage van 4.500 euro heeft ontvangen.

Verdere inrichting

Ook viel de opnieuw opgebouwde barak bij Museum De Wemme met een bedrag van 4.000 euro in de prijzen voor een verdere inrichting van het gebouw. Een derde initiatief met een positieve toekenning is het aanschaffen en plaatsen van een luisterpaal bij het monument Venster van de Vrijheid in Alteveer. De initiatiefnemers krijgen hiervoor een bedrag van 3.800 euro.

Naast deze grotere bedragen waren ook veel sport-, buurt-, speeltuin- en natuurverenigingen, EHBO, dorpshuizen, scholen en de theaterkuil die door een bijdrage een deel van hun wensen kunnen verwezenlijken.

Elk jaar keert het Marius Tonckensfonds een sportbeurs uit ter waarde van 1.000 euro. Dit jaar is de keuze gevallen op Tessa Vos uit Alteveer. Zij houdt zich bezig met voltige, een tak van paardensport in combinatie met acrobatiek. Dit beoefent Tessa zowel individueel als in groepsverband.

Nieuws

menu