Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn uitgeroepen tot 'Ambachtsman van het jaar'

'Martin is een ambachtsman die betrokken is, inspireert en andere chefs de kans geeft om hun passie te ontdekken.' Archief Lia Gurowitsch

Kok Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn is door Gault & Milau, een restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie, uitgeroepen tot ‘Ambachtsman van het jaar’.

Martin Kruithof werd door de jury betiteld als ‘nestor van de Nederlandse gastronomie’. „Martin is een ambachtsman die betrokken is, inspireert en andere chefs de kans geeft om hun passie te ontdekken”, aldus de jury. De gids geeft punten op een schaal van 1 tot 20. De Lindenhof behaalde 18 punten. Kaatje bij de Sluis in Blokzijl behaalde 14,5 punten.

Alles onder controle

‘Het restaurant van Martin en Marjan Kruithof vinden we in het idyllische dorpje Giethoorn in een sfeervolle boerderij. Medewerkers zijn niet alleen vriendelijk, ze tonen passie voor hun metier. En dit helemaal in lijn met de chef die tussendoor met een sloep aankomt die te boeken is voor een culinaire tocht door Giethoorn. Hij heeft duidelijk alles onder controle en dat is heel wat met een ruime keuze aan ambachtelijk geïnspireerde à la carte gerechten en dagelijks wisselende vier, acht en twaalfgangenmenu’s waarvoor we Martin Kruithof graag erkennen als Ambachtsman van het Jaar 2023. Zijn bijzonder oeuvre maakt daardoor van een bezoek aan De Lindenhof een plezierige, culinaire belevenis op zich’, zo staat er in de beoordeling te lezen.

De Librije in Zwolle van oud-Gieterse Jonnie Boer en Thérèse behaalde jaren onafgebroken 19,5 van maximaal 20 punten.

Nieuws

menu