Maxim (81) en Lida (75) Howhannisjan ervaren de vele reacties als een grote steun.

Maxim (81) en Lida (75) uit Staphorst overstelpt met reacties, nadat ze aan de bel trokken over pestende kinderen

Maxim (81) en Lida (75) Howhannisjan ervaren de vele reacties als een grote steun. Foto: Eelco Kuiken

Maxim (81) en Lida (75) Howhannisjan uit Staphorst zijn overstelpt met reacties, nadat ze drie weken geleden in deze krant stonden. Het echtpaar heeft al een jaar last van pestende kinderen.

Het gebeurt regelmatig en zijn geen incidenten meer. Schoonzoon Wrezj Sanduchtsjan trok aan de bel. Hij schakelde deze krant in. Dat pesten door kinderen en pubers gaat van bonzen op het raam, belletje lellen of het bejaarde echtpaar met een groepje hinderlijk achtervolgen en kwetsende dingen roepen als ze terugkomen van het boodschappen doen.

Sinds de publicatie is het niet meer gebeurd. Het echtpaar hoopt dat het voorgoed verleden tijd is. Ook landelijke media besteedden er aandacht aan.

Hartverwarmend

Volgens schoonzoon Wrezj kwamen er tientallen reacties binnen, veel vanuit de Armeense gemeenschap in Nederland en België, maar ook uit Staphorst. Het paar kreeg veel telefoontjes en kaarten. Ook werden er bloemen bezorgd. „Mijn schoonouders vonden dit hartverwarmend. Ze voelen zich gesteund.”

Ook de ChristenUnie in Staphorst besteedde er in de raadsvergadering aandacht aan. „Laat dit verhaal een oproep aan ons allen, als inwoners van Staphorst”, aldus fractievoorzitter Jan Carlo Bos. „Elkaar treiteren en pesten kunnen en mogen we niet laten gebeuren. Trek een streep! Niet in elkaars woonomgeving, niet op het werk of in de klas of op het schoolplein. Spreek elkaar, ook als ouders, jong en oud, daar op aan. En tot de kinderen en jongeren: voel jij je aangesproken? Stop ermee.”