Medailleregen voor Reestlander wijnen

De wijnen van Wijngoed de Reestlandhoeve behaalden al vele prijzen. Foto: Hans Berkenbos

Balkbrug - Negen Reestlander wijnen zijn ingezonden voor de AWC VIENNA, de grootste erkende wijnkeuring ter wereld, die in Wenen werd gehouden. Alle negen werden beoordeeld met een medaille, waarvan 2 gouden, 6 zilveren en 1 bronzen medaille. ‘Een ongekende score’, reageren John en Wilma van Wijngoed de Reestlandhoeve.

Jaarlijks nemen een kleine 1800 wijngaarden deel aan de AWC VIENNA , waarbij in totaal 13.000 wijnen worden gekeurd. Slechts dertig procent van de ingestuurde wijnen ontvangt daadwerkelijk een medaille.

Jubileumjaar


Het prachtige resultaat voor de Reestlandhoeve valt in het jubileumjaar waarin onlangs nog in aanwezigheid van (oud-)burgemeester Peter Snijders gevierd is dat er 15 jaar Reestlander wijnen gemaakt worden. Wijnen die in een aantal horecagelegenheden in de regio maar ook daarbuiten gretig aftrek vinden. Momenteel is de druivenoogst weer in volle gang. Zowel vele ‘vrienden van de wijngaard’ als deelnemers van Zorghoeve de Reestlandhoeve leveren een belangrijke bijdrage in de wijngaard. ‘Het belooft een goede oogst te worden, maar echt zekerheid hierover hebben we nog niet’, reageren John en Wilma Huisman. ‘Pas wanneer alles in het vat zit kunnen we met zekerheid terugkijken op een goed wijnjaar 2019.’

Nieuws

menu