Meer dan 10 mille uitgekeerd via preventieakkoord De Wolden, vooral Ruinen is goed bedeeld

Judovereniging Jigoro Kano ontving geld voor de aanschaf van judopakken en judomatten.

Judovereniging Jigoro Kano ontving geld voor de aanschaf van judopakken en judomatten. Pixabay

Er is voor een bedrag van 10.250 euro aan verenigingen in de gemeente De Wolden uitgekeerd in het kader van het preventieakkoord. Dat akkoord is ervoor bedoeld om inwoners bewuster te maken van het belang van een goede gezondheid. Vooral het dorp Ruinen is in deze ronde goed bedeeld

Iedereen kan een aanvraag indienen, maar het moet wel aan de ambities van het akkoord voldoen. Het grootste bedrag ging naar judovereniging Jigoro Kano uit Ruinen, die 2500 euro ontving voor judopakken en judomatten. Speeltuinvereniging Ravotti in Ruinen kreeg 750 euro om tijdens het Kidsfestijn gebruik te maken van herbruikbare waterflessen. Nog meer geld gaat naar Ruinen, want op de |brink wordt en watertappunt gerealiseerd. De aanvraag is gedaan door de stichting Evenemententerrein. Er komt ook een watertappunt op het schoolplein van ‘t Oelebröd, net zoals al eerder bij IKC De Horst in de Wijk werd geplaatst. De kosten daarvoor bedragen 2000 euro, de aanvraag is door Ravotti ingediend.

Er gaat ook geld naar initiatieven buiten Ruinen. Zo ontvangt voetbalvereniging Zuidwolde 1000 euro voor de gezonde kantine en gaat er 2000 euro naar Vitaal personeel en Vitaliteit & Veerkracht voor Samen op stap naar meer gezondheid.

Als er mensen in dorpen zijn die ook een watertappunt wensen, of die een ander goed idee hebben op het gebied van roken, alcohol en gezond gewicht, dan kunnen ze een plan indienen bij de projectgroep. Info op www.dewolden.nl/goedidee . De komende deadline ligt op 1 februari.