Meppel en Westerveld zijn een Odensehuis rijker. 'Ongeveer een kwart van alle Nederlanders krijgt zelf te maken met geheugenproblemen'

Zuidwest-Drenthe is sinds vrijdagmorgen twee Odensehuizen rijker. Samen met de Drentse gedeputeerde Hans Kuipers, hebben de wethouders Klaas de Vries (Meppel) en wethouder Jacob Boonstra (Westerveld) in Meppel en Havelte de openingshandeling verricht.

Het Odensehuis in de Veldkei in Havelte wordt geopend.

Het Odensehuis in de Veldkei in Havelte wordt geopend. Foto: Wilbert Bijzitter

Een Odensehuis is een ontmoetingsplek met informatie en advies voor mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Een laagdrempelig, vrij inloopcentrum van, voor en door mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en vrijwilligers. Het ‘huis’ biedt een stem aan mensen met geheugenproblemen en ook aan de mantelzorgers. Een veilige plek, naast hun eigen woonomgeving, waar mensen met dementie en hun mantelzorgers zich’ thuis’ kunnen voelen. Het huis draagt er ook sterk aan bij dat mensen met geheugenproblemen op een plezierige manier kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

Samenwerken

Nieuws

menu