Mini-offroadrit vanuit Rogat kan het verdriet van Antrappers en MC'80 niet wegnemen

Leden van de Antrappers met genodigde crossers van MC'80 uit Ruinen voor de start van de mini-ORT. Foto: Benny Spin

De off the road rit van MC de Antrappers is zondagmorgen in een afgeslankte vorm alsnog verreden. Het werd een mini-versie over Meppeler grondgebied, waar ook een delegatie vanuit Ruinen bij aanwezig was.

De Natuurbeschermingswacht Meppel spande onlangs twee rechtszaken aan tegen de gemeente De Wolden aan, omdat de vergunningen die De Wolden had verstrekt aan de organisaties van de offroadritten in Ruinen en de Wijk niet in orde waren. In beide gevallen oordeelde de rechter dat de toertochten niet door konden gaan.

De vergunning die de Antrappers voor het parcoursdeel hadden dat in de gemeente Meppel liep, was wél in orde. De gemeente Meppel had haar werk wel goed gedaan, vandaar dat zondagmorgen een mini-offroadrit kon worden gehouden vanuit Rogat over Meppeler grondgebied, waarover de grote ronde normaal ook gaat.

Ook Ruinen uitgenodigd

De leden van de Antrappers konden de ronde van 15 kilometer rijden, de vereniging uit de Wijk had als blijk van solidariteit ook bestuursleden van MC’80 uit Ruinen uitgenodigd om mee te rijden.

Antrappers voorzitter Arend Klomp baalt van de hele situatie: „Er hadden zich al vijfhonderd rijders ingeschreven, maar dat kan niet op dit kleine stukje. Tweederde van het uitgezette parcours gaat normaal gesproken door De Wolden.” Daarom was er zondag alleen maar plaats voor clubleden en ‘lotgenoten’ van MC’80. Iets van vijftig motorrijders verzamelden zich zondagmorgen aan de start in Rogat. Zij konden zich twee uurtjes uitleven op de landerijen. Klomp: „We hopen volgend jaar weer een echte rit uit te kunnen zetten, en misschien wel iets eerder in het jaar.” Beide clubs hebben plannen om de samenwerken te versterken.

Nieuws

menu