Minister Christianne van der Wal-Zeggelink van Natuur en Stikstof komt op uitnodiging van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop naar Staphorst: 'Zo kan ze in de praktijk zien en horen waar de bedrijven tegenaan lopen'

SGP Staphorst overhandigde in februari een noodbrief over boeren aan Kamerlid Roelof Bisschop. Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Christianne van der Wal-Zeggelink komt naar Staphorst. De minister voor Natuur en Stikstof is uitgenodigd door SGP-Kamerlid Roelof Bisschop om op maandag 9 mei een vleeskalverhouderij en melkveebedrijf te bezoeken in de gemeente Staphorst te bezoeken.

„Het klinkt logisch dat de Minister van Natuur en Stikstof op zoek is naar mogelijkheden tot stikstofreductie. Maar het moet ook anders kunnen dan door bijvoorbeeld een gedwongen opkoopregeling van boerenbedrijven”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop.

Roelof Bisschop, geboren in Staphorst, vindt dat de regering het anders moet aanpakken. Daarom heeft hij minister Van der Wal uitgenodigd om een bezoek te brengen aan twee agrarische bedrijven in Staphorst. Van der Wal-Zeggelink , politica namens de VVD en sinds 10 januari 2022 minister voor Natuur en Stikstof, is op die uitnodiging ingegaan.

Duurzaam perspectief

Tijdens de Boerendag van de plaatselijke SGP eerder dit jaar zei Bisschop: „Ik weet dat boeren bereid zijn om een innovatief antwoord te vinden voor de huidige problemen. Het ministerie moet daarop inspringen door deze (jonge) boeren een duurzaam perspectief en financieel haalbaar alternatief te bieden.”

Op maandag 9 mei hoopt minister Van der Wal een bezoek te brengen aan een vleeskalverhouderij en melkveebedrijf. „Zo kan ze in de praktijk zien en horen waar de bedrijven tegenaan lopen, maar ook hoe een andere aanpak kan leiden tot reductie van de uitstoot van stikstof en ammoniak zonder bedrijven te laten verdwijnen”, vervolgt Bisschop.

Volgens het SGP-Kamerild is het van belang dat zij vanuit de praktijk ziet en hoort wat de zorgen zijn, maar ook dat er beslist mogelijkheden zijn. „Niemand is tegen aandacht voor de natuur, maar voedselvoorziening is belangrijk voor iedereen. Juist door de oorlog in Oekraïne worden we met de neus op het harde feit gedrukt dat het hebben van voldoende veilig en gezond voedsel niet vanzelfsprekend is.”

Nieuws

menu