Molenaar Jeroen Wink geslaagd voor examen, blijdschap bij de Meule van Wassens in Zuidwolde

Jeroen Wink is nu ook molenaar bij de Meule van Wassens.

Jeroen Wink is nu ook molenaar bij de Meule van Wassens. Eigen foto

De Meule de Wassens in Zuidwolde heeft er sinds kort een bevoegd molenaar bij. Jeroen Wink slaagde woensdag 16 juni met glans voor zijn molenaarsexamen. Hij werd als buurman van de molen enthousiast gemaakt door een regionale molenaar.

Jeroen heeft de afgelopen 2,5 jaar de molenaarsopleiding gevolgd bij Vereniging De Hollandsche Molen. Deze opleiding bestaat niet alleen uit een groot aantal theorielessen, maar ook uit minimaal 150 uur stage lopen bij andere molens in de omgeving. Voordat een molenaar-in-opleiding zijn/haar diploma in ontvangst kan nemen, moet hij/zij in ieder geval alle vier de seizoenen op een molen meegedraaid hebben. Door Corona heeft de opleiding van Jeroen enige vertraging opgelopen, maar woensdag 16 juni kon hij dan eindelijk zijn felbegeerde diploma en bijbehorend speldje in ontvangst nemen.

Buurman van de molen

De beslissing om te gaan leren voor molenaar, kwam toen de Meule van Wassens – Jeroen woont met zijn gezin tegenover de molen - gerestaureerd werd en Jeroen een rondleiding kreeg in de Meule. Aangestoken door het enthousiasme van een molenaar uit de omgeving, besloot Jeroen dat hij ook molenaar wilde worden.

Stichting de Meule van Wassens is maar wat trots dat het molenaarsteam is uitgebreid met een gediplomeerd molenaar. Het team van molenaars mag sinds begin juni weer bezoekers ontvangen in de molen en ze geven belangstellenden graag een rondleiding in de prachtige molen van Zuidwolde.

Het bezoekadres is Molenstraat 12 in Zuidwolde. De molen is geopend op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Voor meer informatie: www.demeulevanwassens.nl