Mooie clubstrijd bij De Huneruiters in Havelte

Het was een mooie clubstrijd bij de Huneruiters. Eigen foto

Rijvereniging en Ponyclub Huneruiters uit Havelte hield zondag haar jaarlijkse clubkampioenschappen op het clubterrein op sportpark De Meerkamp.

Het was een prachtige dag met een groot deelnemersveld van 26 combinaties van ruiter en paard/pony. Er is veel aanwas bij de Huneruiters, ook bij de jonge ruiters en amazones. Plezier in het paardrijden stond natuurlijk voorop, er was daarom een gemoedelijke sfeer. Maar dat nam niet weg dat er pittig gestreden werd om de kampioenschappen, wat vooral in het springen, spectaculaire rondes in de barrage opleverde om de snelste tijd neer te zetten.

Waterbekerrace

In de pauze was er voor de jonge deelnemers een extra uitdaging met een leuke waterbekerrace achterop een menwagen met een prachtig tweespan pony’s ervoor. Zoveel mogelijk water in je bekertje houden tijdens het afleggen van de race was de bedoeling.

De wedstrijden werden afgesloten met de traditionele parade van alle deelnemers op de klanken van de Radetzky March. Bij de prijsuitreiking was er bijzondere aandacht voor de bekendmaking van een nieuw erelidmaatschap voor Judith Meer. Zij heeft zich jarenlang volop ingezet voor de Huneruiters, daarom heeft zij het verdiend om met deze verassing in het zonnetje te worden gezet.

Kampioenen 2021, Bixie-ruitertjes: dressuur Alec Gorte, springen Rhodé Gorte, allround Alec Gorte. Pony’s dressuur: Rhodé Gorte, springen Sven Klomp, allround Sven Klomp. Paarden: dressuur Rhodé Laarman, springen John Kuiper, allround Judith Mee.

Nieuws

menu