Mountainbikeroute Dwingeloo wordt aangepakt. Vrijwilligers zetten gezamenlijk schouders onder herstelwerkzaamheden

Vrijwilligers gaan gezamenlijk aan de slag om een mooie, uitdagende route te realiseren. Foto: Kees Hatzmann

Op verzoek van Recreatieschap Drenthe start een groep enthousiaste vrijwilligers met het onderhoud van de mountainbikeroute Dwingeloo. Samen met SBB gaan deze vrijwilligers in eerste instantie de meest heikele punten in de huidige route aanpakken.

De mountainbikeroute leidt door het Nationaal Park Dwingelderveld. Het natuurgebied is 3700 hectare groot en biedt behalve heide ook bossen en vennetjes. Veel MTB-ers maken dan ook graag gebruik van de route. De route is de afgelopen jaren niet actief onderhouden. Dat is op meerdere plekken in de route duidelijk zichtbaar.

Alle mountainbikeroutes van de gemeente Westerveld zijn aan elkaar gekoppeld met verbindingsroutes. Maar ook met andere routes, zoals de MTB-route Ruinen en Wijster (VAM-berg). Het onderhoud wordt vaak gedaan door de lokale fietsverenigingen. Een vereniging die de mountainbikeroute Dwingeloo onderhoud ontbreekt.

Stichting MTB Dwingeloo

Toch is er goed nieuws: stichting MTB Dwingeloo is in oprichting. Een eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden. De ideeën voor een plan van aanpak zijn benoemd. De groep wil zo snel mogelijk starten en stappen maken. Het doel is de realisatie en structureel onderhoud van een mooie mountainbikeroute in een prachtig natuurgebied, die ook volop uitdaging biedt.

Om het geheel structuur te geven wordt een stichting opgericht. Een aantal vrijwilligers van de inmiddels ruim twintig aanmeldingen gaat zich hiermee bezig houden. Taken worden verdeeld en door verschillende groepen opgepakt.

Vrijwilligers gaan aan de slag

Een eerste onderdeel van het traject is door een aantal vrijwilligers bekeken. Zij hebben daarbij gebruik gemaakt van de kennis van WTC Ruinen. Vrijwilligers gaan op 2 oktober van start met de eerste werkzaamheden aan het parcours. De komende periode wordt tweewekelijks op de zaterdagochtend aan het traject gewerkt (2, 16, 30 oktober en 13, 27 november).

Wie interesse, ervaring of ideeën heeft en als vrijwilliger wil meehelpen met de realisatie. van het pad kan een e-mail sturen naar keeshatzmann@gmail.com.

Nieuws

menu