Mozaïekroute Corso Frederiksoord telt meer dan tachtig kleurrijke borden

Ruim 80 kleurrijke borden langs Mozaïekroute Corso Frederiksoord. Foto: Corso Frederiksoord

Meer dan tachtig kleurrijke borden sieren de Mozaïekroute XXL van Corso Frederiksoord. De route is zondag 12 september fietsend of wandelend te volgen.

„Geweldig om te zien dat er zoveel animo is om mee te doen aan de mozaïekroute”, aldus een enthousiaste Joost Ottink, voorzitter van Corso Frederiksoord.

De mozaïekcommissie is blij met alle aanmeldingen. „We hebben dit jaar geen thema, dus iedereen is vrij om met een eigen onderwerp te komen”, vertelt Bianca de Haan. „De Menning prikt mozaïekborden waarmee ze in het verleden prijzen hebben gewonnen. Mozaïekgroep Moerhoven heeft als onderwerp 40 jaar Moerhoven. Mozaïekgroep de Strobaaltjes plaatst op Hoofdweg 122 een mozaïekbord én mensen kunnen hier een kijkje nemen in een strobalen moestuin. Groep de Dwarsweggers uit Nijensleek maakt een mozaïekbord en heeft een kunstexpositie. Ook leuk: we hebben een enthousiaste groep kinderen die samen maar liefst vijf borden prikt.”

Activiteiten op de route

Onderweg zijn er op verschillende plekken leuke speel-, doe- en luisteractiviteiten voor jong en oud. De muziekvereniging VCE Westerveld zorgt voor muzikale gezelligheid, evenals De Woudklank uit Noordwolde.

Deelnemers kunnen onderweg letters verzamelen die aan het einde van de fietstocht een slagzin vormen. Voor de kinderen is er een speciale puzzelfietsroute, zij kunnen onderweg woorden verzamelen en hier dan een slagzin uit vormen. Op de routekaart staan de locaties (melkbussen) aangegeven waar de puzzel ingeleverd kan worden.

De Mozaïekroute XXL vindt plaats op zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemen is gratis en de route kan overal gestart en beëindigd worden. Meer info www.corsofrederiksoord.nl.

Nieuws

Meest gelezen