Muzikale jeugdvrienden uit Hoogeveen en Rouveen debuteren na veertig jaar met een kerstlied

Debuteren met een single, terwijl je in 1978 als band bent begonnen. 43 jaar geleden richtten Albert Bartelds en Klaas Huisman uit Rouveen en Johan Fidom en Allart Strijker uit Hoogeveen een bandje op. Er volgde een pauze van veertig jaar, maar deze maand komen De Verveners met de kerstsingle en tevens eerste plaat: Kerstaomd Mit Oe. Corona blies oude vriendschappen nieuw creatief leven in.

De Verveners uit Rouveen en Hoogeveen debuteren na veertig jaar met hun eerste single. Heel bijzonder.

De Verveners uit Rouveen en Hoogeveen debuteren na veertig jaar met hun eerste single. Heel bijzonder. Foto: Thomas Bartelds

Abba presenteerde onlangs na een pauze van dertig jaar nieuw werk. Dat kan veel straffer, dachten Albert en Klaas, Johan en Allart (allen rond de 60). Ze komen na ruim veertig jaar met nieuw werk. Minder bekend, maar met minstens zoveel liefde gemaakt én in de streektaal, want zo lullen de jongens al veertig jaar met elkaar. „Het is de taal van het hart, daarin drukken wij ons het beste uit.” Door corona zaten de heren thuis en via Teams konden ze elkaar toch digitaal opzoeken én nieuwe muziek maken.

Nieuws