Myla Groenendijk blijft langer als kinderburgemeester van Dalfsen. 'Ik hoop dat ik de komende tijd meer met kinderen in andere dorpen kan samenwerken'

Kinderburgemeester Myla Groenendijk.

Kinderburgemeester Myla Groenendijk. Foto: Aangeleverde foto

Myla Groenendijk blijft nog wat langer kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen.

Door de coronamaatregelen zijn de plannen van Myla en de gemeente Dalfsen in de war geraakt en lukte het niet de ambities en doelen waar te maken. Daarom is besloten Myla’s termijn als kinderburgemeester te verlengen tot en met volgend schooljaar (2021-2022).

„Myla is op 1 februari aangesteld als kinderburgemeester. We hoopten dat kort daarna weer meer mogelijk zou zijn, wat betreft de coronamaatregelen”, vertelt burgemeester Erica van Lente.

„Helaas bleek het in de praktijk anders te zijn. Daardoor lukte het ons en Myla niet om alle plannen waar te maken. Myla is heel gemotiveerd om hier komend schooljaar alsnog mee aan de slag te gaan. In haar verlengde termijn zal ze haar lopende initiatieven voortzetten en vooral ook luisteren naar de wensen van kinderen op andere scholen en in andere kernen”.

‘Ik heb al veel bijzondere momenten mee mogen maken’

Myla Groenendijk: „Ik vind het erg leuk om nog door te gaan, omdat ik er tot nu toe veel plezier in heb gehad en bijzondere momenten heb meegemaakt zoals de kranslegging op 4 mei. De actie bij NL Doet om zwerfvuil op te ruimen was ook erg tof. Ik hoop dat ik de komende tijd meer met kinderen in andere dorpen kan samenwerken, omdat ik kinderburgemeester wil zijn voor alle kinderen in de gemeente Dalfsen”.

De verwachting is dat de nieuwe zoektocht naar de tweede kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 plaats zal vinden.