N377 dreigt door storm- en waterschade in de Dedemsvaart te verdwijnen. Weg is afgesloten

Gevaarlijke berm. Provincie Overijssel

De N377 tussen Hasselt en De Lichtmis is zondagavond opnieuw afgesloten voor alle verkeer. De weg was sinds zaterdagmiddag weer geopend nadat de provincie donderdagavond besloot de N377 volledig af te sluiten vanwege stormschade.

Vanwege de aanhoudende regenval op zondag is de oever op meerdere plekken afgekalfd, op sommige plekken tot onder de geleiderail, waardoor de weg in de Dedemsvaart dreigde te verdwijnen. Om onveilige verkeerssituaties te voorkomen, sloot de provincie de weg onmiddellijk af voor alle verkeer.

Verstevigen

Een aannemer is maandagochtend begonnen met het verstevigen van de oever. Dat moet voorkomen dat het talud verder beschadigd raakt.

Oorzaak van de schade is de aanhoudende regen en harde wind in combinatie met een hoge waterstand in de Dedemsvaart. Daarom wordt inmiddels langs het hele traject de stabiliteit van het talud extra in de gaten gehouden. De vaart langs de N377 is eigendom van het waterschap Drents Overijsselse Delta. Alle maatregelen worden genomen in nauw overleg met het waterschap, laat de provincie weten.

Nieuws

menu