Naobuurtbus is betaalbare vervoersoplossing

De Naobuurtbus is vrijdagmorgen afgeleverd in Vledder. Gerrit Boer

Vledder - De Naobuurtbus is vanmorgen gearriveerd in Vledder. De witte Mercedes Sprinter die plaats biedt aan acht personen en een chauffeur, vervoert vanaf maandag inwoners van Vledder en tien omliggende dorpen op afroep naar de gewenste bestemming.

De Naobuurtbus, een initatief van Stcihting Naobuur, moet een betaalbare vervoersmogelijkheid worden voor inwoners van Vledder, Vledderveen, Doldersum, Nijensleek, Boschoord, Frederiksoord, Wilhelminaoord, Wateren, Zorgvlied, Wapserveen en Wapse die door hun leeftijd, lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer over voldoende mobiliteit beschikken. De bus wordt ingezet op maandag t/m vrijdag en is vooral bedoeld als waardevolle aanvulling op de huidige mogelijkheden van het openbaar vervoer. Op speciale aanvraag kan de bus in het weekeinde gebruikt worden voor speciale uitstapjes.

Vrijwilligers

Voor het besturen van de Naobuurtbus zijn 20 vrijwillige chauffeurs beschikbaar. Ook zijn er vier mensen die de ritten plannen. Deze groep vrijwilligers kwam vanmorgen in Naobuur in Vledder samen om voorgelicht te worden en om de bus in ontvangst te nemen. De politie was in de persoon van wijkagent Kevin van der Waard ook aanwezig. Hij concentreerde zich vooral op de rijvaardigheid van de chauffeurs.

Kleine bijdrage

Mensen die binnen het gebied van de elf dorpen gebruik maken van de Naobuurtbus voor een bezoek aan bijvoorbeeld de huisarts, het dorpshuis, de bibliotheek, winkels, kapper, Naobuur, familie/kennisbezoek betalen een vergoeding van 1,50 euro voor een enkele reis. Wie naar het gemeentehuis, de tandarts of verzorgingshiis in Diever wil, betaalt 2 euro per enkele rit. Ook voor een bezoek aan de Isala kliniek in Steenwijk of verzorgingshuis of tandarts in Havelte betaalt men 2 euro. Wie met de Naobuurtbus naar het ziekenhuis in Meppel reist, betaalt 4 euro voor een enkele rit.

 

 

Nieuws

menu