Natuurvereniging Zuidwolde bestaat vijftig jaar, leden krijgen een boompje voor de bijen

Leden zoeken een boompje uit.

Leden zoeken een boompje uit. Aangeleverde foto

De Natuurvereniging Zuidwolde bestaat 50 jaar. Voor Plan Boom Drenthe is deze mijlpaal een reden om boompjes voor bijen aan de leden van de Natuurvereniging uit te delen. De leden kunnen deze boompjes in hun eigen tuin aanplanten. Daarmee dragen zij bij aan de biodiversiteit en een gezond klimaat.

De Natuurvereniging Zuidwolde is al vijftig jaar actief met bescherming van de natuur in de omgeving van Zuidwolde. Ook houdt de Natuurvereniging veel educatieve activiteiten en heeft ze bij Zuidwolde het Vlinderommetje en de Vlindertuin gerealiseerd. Het is een dubbel jubileum, want de Vlindertuin bestaat dit jaar 25 jaar.

Ter ere van deze jubilea kunnen leden van de Natuurvereniging een streekeigen boompje ophalen. Er is keus uit drie soorten boompjes; de vuilboom, de geoorde wilg en de eenstijlige meidoorn. Deze bloeiende bomen hebben grote waarde voor wilde bijen en andere insecten. De leden kunnen deze boompjes in hun eigen tuin aanplanten. Afgelopen zaterdag, tijdens de uitdeeldag, zijn er al ruim vijftig leden langsgekomen om boompjes op te halen.

De 520 boompjes zijn geleverd door Plan Boom Drenthe en gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met het project Plan Boom werken de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap, met vele partners, aan de aanplant van 1 miljoen extra bomen in Drenthe. Daar is ieders hulp bij nodig. Particulieren, bewonersinitiatieven, groepen, scholen en bedrijven kunnen allen meehelpen. Kijk voor meer informatie op www.planteenboomdrenthe.nl .