Natuurvereniging Zuidwolde doet boek 'De Stenen Tuin' cadeau

De zeldzame Geurende wasplaat tussen de grafmonumenten. Foto: Joop Verburg

Alle huishoudens in de oude gemeente Zuidwolde kunnen na 28 maart een gratis exemplaar van het boek ‘De Stenen Tuin’ in hun brievenbus verwachten. Het is een bijzondere uitgave van de Natuurvereniging Zuidwolde e.o. en dat allemaal in het kader van het 50-jarige bestaan.

Het boek wordt op dinsdag 28 maart officieel gepresenteerd in De Boerhoorn, het eerste exemplaar is dan voor burgemeester Inge Nieuwenhuizen.

Het boek gaat over de begraafplaats in Zuidwolde en is geschreven door Erik-Jan Plantinga, Joop Verburg, Bert Steenbergen en Marga Kool. Henk Bosma verzorgde de vormgeving. De 116 pagina’s zijn verrijkt met tal van foto’s van alle facetten van de begraafplaats. De auteurs schrijven over de natuur, waaronder de vele paddenstoelen en korstmossen, flora, fauna en de begraafplaats als erfgoed.

Groeit nog steeds

De oplage bedraagt 5200 exemplaren, het is mede bekostigd uit het Fonds Initiatiefrijk De Wolden en het Prins Bernhard Cultuurfonds en de bezorging gebeurt door vrijwilligers van de Natuurvereniging. Deze club telt inmiddels meer dan zevenhonderd leden en nog steeds groeit.

De avond van de presentatie is voor iedereen toegankelijk, aanmelden is wel verplicht zodat de vereniging weet hoeveel mensen er komen. De aanwezigen krijgen dan niet alleen verhalen van de auteurs, Marga Kool draagt er gedichten voor

Aanmelden kan bij info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Nieuws

menu