Nicolaaskerk in Dwingeloo en Pancratiuskerk in Diever houden open dag

Tijdens de heropening van Nicolaaskerk in Dwingeloo. Bij het begin van de dienst werden de kaars, de bijbel binnen gebracht en het doopfont gevuld.

Tijdens de heropening van Nicolaaskerk in Dwingeloo. Bij het begin van de dienst werden de kaars, de bijbel binnen gebracht en het doopfont gevuld. Foto: Wilbert Bijzitter

De Nederlands Hervormde Kerk Diever en Dwingeloo willen graag laten zien hoe het staat met de verbouwing tijdens een open dag op 22 april en 13 mei. De verbouwing van de Nicolaaskerk in Dwingeloo is in februari afgerond en bij de Pancratiuskerk in Diever wordt op dit moment het dak vernieuwd.

Noodzakelijke verbouwingen, want de kerken moeten geschikt en beschikbaar zijn voor allerlei activiteiten in het dorp. Ook met een nieuwe organisatieopzet willen de gemeenten meer dienstbaar zijn aan de maatschappij, aan de mensen in de regio. ‘Samen bouwen. Kerk voor het dorp’, is het thema waarmee ze aangeven een actieve kerk te willen zijn.

De kerken willen graag laten zien hoe ze dat doen en daarom wordt een ‘Open Huis’ georganiseerd. Je kunt dan de monumentale kerken van binnen bekijken en je laten informeren over waar zij als kerken mee bezig zijn. Bijkomend doel is om het samen bouwen te benadrukken. Want naast de vele vrijwilligers uit de eigen gemeenten is hulp van andere organisaties en mensen onontbeerlijk.

De kerken heten iedereen van harte welkom. In Diever in de Pancratiuskerk op 22 april van 11.00 tot 15.00 uur. In Dwingeloo in de Nicolaaskerk op 13 mei van 11.00 tot 15.00 uur.