Nieuw seizoen van de Kolonieconcerten in Wilhelminaoord gaat van start met concert van Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom

Celliste Lidy Blijdorp. Foto: Isabelle Françaix

Het seizoen van de Kolonieconcerten in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord begint op zondag 9 oktober met een concert van Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). Het concert begint om 15.00 uur.

Het duo speelt de cello sonate van Henriëtte Bosmans- Arpeggione van Franz Schubert en een deel uit de cello sonate van Zoltán Kodály. Lidy Blijdorp heeft gestudeerd bij Monique Bartels (Koninklijk Conservatorium, Den Haag), Michel Strauss (Conservatoire National Supérieure de Paris) en Gary Hoffman (Chapelle Elisabeth). Daarnaast volgde ze lessen bij Anner Bylsma en Dmitri Ferschtman.

Lidy behaalde prijzen bij onder andere de Amsterdamse Cellobiënnale, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, het SJMN, het Prinses Christina Concours en het Internationale Charles Hennen Concours. In 2014 won ze de Prix Académie Ravel (Frankrijk).

Dubbele nominatie

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Met celliste Lidy Blijdorp speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Zomerdag in Parijs, Mata Hari, en De rechtvaardigen, waarvan de laatste twee zijn geschreven en worden verteld door Jan Brokken.

Het concert vangt aan op om 15.00 uur. De deur van het kerkje opent om 14.15 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen worden gereserveerd kaartverkoop@kolonieconcerten.nl.

Nieuws

menu