Nieuwe bedieningssysteem voor Vollenhoverbrug: twee nachten dicht

De werkzaamheden duren 7 weken. Foto: Provincie Flevoland

De Vollenhoverbrug krijgt een nieuw bedieningssysteem. De werkzaamheden starten op maandag 13 februari en zullen volgens planning op 31 maart zijn afgerond.

De Vollenhoverbrug bij Vollenhove is onderdeel van de provinciale weg N331, die de Vollenhoverweg in Flevoland verbindt met de Flevoweg in Overijssel. Tijdens de werkzaamheden, een periode van 7 weken, kan de brug niet geopend worden en geldt er voor het scheepvaartverkeer een hoogtebeperking van 3,1 meter. Het wegverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de brug, behalve twee nachten waarin de brug getest wordt. Het gaat om de nachten van 15 op 16 maart en van 16 op 17 maart van 24.00 tot 6.00 uur.

De Vollenhoverbrug is in 2012 in gebruik genomen en hoeft nog niet gerenoveerd te worden zoals de andere bruggen en sluizen in de provincie Flevoland. Het enige wat vervangen gaat worden is het bedieningssysteem en alles wat daarmee samenhangt. Alle beweegbare bruggen en sluizen worden sinds 2014 op afstand bediend, vanuit het provinciehuis in Lelystad. Omdat de bruggen en sluizen uit verschillende tijden stammen hadden zij ook allemaal verschillende besturingssystemen. Door nu een uniform systeem te bouwen, wordt de kans op storingen minder en de bediening veiliger.

Complexe klus

Het bouwen van het nieuwe besturings- en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo worden onder andere de motoren vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelleidingen en -verbindingen nodig, komen er nieuwe camera’s en slagboomkasten en moet alles aangesloten worden op de bediencentrale in Lelystad. Werkzaamheden, die deels zichtbaar zijn bij de brug zelf en deels achter de schermen plaatsvinden.

BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Meer informatie is te vinden op Nieuw bedieningssysteem Vollenhoverbrug - Provincie Flevoland en op YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLI0HDhqpQxXnLDGgVobxNNpPjBRaJSUGL

Nieuws

menu