Nieuwe dichtbundel van Leo Kok uit Ruinen

Leo Kok probeert poëzie toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Leo Kok probeert poëzie toegankelijker te maken voor een breed publiek. Foto aangeleverd

De recent verschenen dichtbundel ‘Los gezongen’ van Ruiner Leo Kok probeert poëzie toegankelijker te maken voor een breed publiek. De gedichten gaan over de Drentse natuur en mens. Ook het originele omslagontwerp van Marjon van Kan en de vormgeving Bart-Jan Dekker zijn volledig afkomstig uit Drenthe.

De vierde dichtbundel van Leo Kok bevat 100 korte gedichten die de Drentse natuur en mens op een boeiende manier weergeven. Opvallend zijn de goed leesbare, beeldende schrijfstijl en de grote verscheidenheid aan onderwerpen. Veel gedichten maken het alledaagse bijzonder door inspiratie te halen uit de kleinste details in onze directe omgeving, zoals een bloemknop of een weerspiegeling in het raam.

Actuele vraagstukken

Andere gedichten prikkelen de lezer juist om anders te kijken naar actuele vraagstukken of levensthema’s zoals het klimaat, ouder worden en intimiteit. Vaak hebben de gedichten verrassende en soms humoristische wendingen. De bundel is verkrijgbaar bij boekhandel Riemer-Barth in Meppel, bij boekhandel Pet! Readshop in Hoogeveen, D&A Drogisterij en Readshop in Ruinen.