Nieuwe gft-containers in De Wolden lopen deuken en scheuren op na eerste lediging

Enige tientallen nieuwe groene gft-containers in de gemeente De Wolden zijn na de eerste lediging afgelopen week aan de straat terug gezet met flinke deuken en soms zelfs scheuren. Ook werd geconstateerd dat deksels kromgebogen raakten na even in de zon te hebben gestaan.

Nieuwe gft-containers die in de gemeente De Wolden worden verspreid, kwamen zo terug bij de bewoners na de eerste lediging.

Nieuwe gft-containers die in de gemeente De Wolden worden verspreid, kwamen zo terug bij de bewoners na de eerste lediging. Foto's: Facebook

Sinds half april worden de nieuwe containers nog rondgebracht, een klus die duurt tot de eerste week van juni. In totaal gaat het om 12.500 nieuwe containers. „Een enorme logistieke operatie, zowel qua planning als uitvoering”, laat wethouder Egbert van Dijk weten. Hij heeft tot op heden 50 meldingen binnengekregen van gebutste containers. Inwoners spreken van inferieure kwaliteit, Van Dijk heeft een andere verklaring voor de problemen. „De vraag is of het aan de kwaliteit van de nieuwe container ligt, hoewel deze in het aanbestedingsproces is getest. Wij zoeken dit uit, een mogelijkheid is dat het aan de instelling van het inzamelvoertuig ligt. Deze containers hebben misschien een iets ander model dan de oude, waar de klem op de wagen op afgesteld moet worden.”

Flexibeler materiaal