Nieuwe kinderroute in Oude Willem, op zoek naar de digitale dieren van het Drents-Friese Wold

Kinderen kunnen op zoek gaan naar de Perfect Earth Animals. Eigen foto

Op de vernieuwde gele wandelroute Oude Willem van Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold zijn digitale dieren verstopt. Al wandelend met een telefoon met de gratis Perfect Earth Animal-app kunnen kinderen ze sparen.

Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken. „Het werkt heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis app op je telefoon. Bij de start op de parkeerplaats van de gele route Oude Willem, bij de Boscamping, open je de app en ga je aan de wandel. Komt een speler binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon”, laat een medewerkster van Staatsbosbeheer weten. Op de dierenkaarten staan leuke weetjes over de dieren, er zijn 26 dierenkaarten verstopt.

Door heel Nederland

Niet alleen in de Oude Willem zijn dierenkaarten verstopt, ze zijn door heel Nederland te vinden, te beginnen bij het Buitencentrum Appelscha. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar de dierenkaarten zich bevinden. Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

„Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders.” Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

Nieuws

menu