Nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners De Kampen en Noorderpad in Dwingeloo

Van links naar rechts Bastian Smeenge, Karlien Luitjes, Erik Boelm (Dorpsbelangen Dwingeloo) en Peter Jonker maken gebruik van de nieuwe picknickbank. Foto: Melissa Jonker

Bewoners van De Kampen en het Noorderpad in nieuwbouwwijk De Valderse in Dwingeloo ontmoeten elkaar sinds kort aan de nieuwe picknickbank in hun eigen buurt.

De bank is beschikbaar gesteld door Dorpsbelangen Dwingeloo, die hiervoor een financiële bijdrage heeft geleverd vanuit het gemeentelijke Dorpskrachtbudget. Ook Buurtvereniging De Valderse stelde geld beschikbaar voor de picknickbank.

Initiatiefnemers én buurtbewoners Bastian Smeenge, Peter Jonker en Karlien Luitjes smeedden samen het plan voor een fysieke ontmoetingsplek in het dorp. „Onze kinderen spelen veel samen op het veld aan De Kampen. Ook is het een mooie plek om elkaar als buurtbewoners te treffen sinds het grasveld medio 2019 opnieuw is aangeplant door de gemeente. We merken dat buurtbewoners elkaar willen ontmoeten op een fysieke plek. Daar gaat de picknickbank zeker aan bijdragen.”

Initiatief omarmd

Voor bekostiging van de picknickbank klopten de buurtbewoners aan bij Dorpsbelangen Dwingeloo. Erik Boelm van Dorpsbelangen vertelt dat het initiatief direct werd omarmd door het bestuur. „Het kent een maatschappelijk karakter en is beschikbaar voor iedereen in de buurt. Bovendien laten we als Dorpsbelangen graag zien wat wij kunnen doen voor de inwoners van Dwingeloo. Veel zaken die wij regelen zijn niet tastbaar, deze mooie bank wel.”

Als dank voor de bijdrage is een bordje op de picknickbank geplaatst met daarop de vermelding van de bijdrage van Dorpsbelangen Dwingeloo. De bank, die ruimte biedt aan acht personen, is gemaakt van Douglashout afkomstig uit Nederland. De picknickbank wordt binnenkort tijdens een buurtbarbecue feestelijk in gebruik genomen.

Nieuws

menu